2008年5月的存档

  • 10
  • 5月

I met the problem a few days ago and wrote a post on ubuntuforums, but finally I solved it by myself. The relative posts are following:

My laptop is using an ATI x1300 video card. Since I updated my Ubuntu 7.10 to 8.04, I was glad to see that suspending worked well with the new fglix driver.

Unfortunately, from yesterday, I found my laptop can’t resume from suspend suddenly. When I woke up my laptop, my screen backlight turned on and the mouse cursor appeared on screen. But besides the cursor, the screen was all black. And the computer never responded my input (both mouse and keyboard) any more. I had nothing to do but turn off my computer by force.

Since the last successful resuming from suspend, I think the following changes to my system maybe affects:
1.Updated automatically from the main server (I noticed that “hal” was updated).
2.installed “ATI Catalyst Control Center” from the “Add/Remove programs” and changed some sets.
3.modified xorg.conf to enable “DPMS” of the monitor

I have tried to turned all sets to default in the ATI control center and disable DPMS again. All these didn’t work.

here is my pm-suspend.log about resume
Code:

Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running resume hooks.
===== Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running hook: /usr/lib/pm-utils/sleep.d/99video =====
===== Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running hook: /usr/lib/pm-utils/sleep.d/95led =====
===== Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running hook: /usr/lib/pm-utils/sleep.d/94cpufreq =====
===== Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running hook: /usr/lib/pm-utils/sleep.d/90clock =====
===== Wed May 7 19:36:20 CST 2008: running hook: /usr/lib/pm-utils/sleep.d/50modules =====

Can anyone give me some suggestions? Thank you!

I finally solved the problem myself.

It was the “ATI Catalyst Control Center” who caused all the problem. After restored “/etc/ati/amdpcsdb” from “/etc/ati/amdpcsdb.default”, I can successfully resume from suspend now!

It’s unlucky to have an ATI video card in a linux machine…

  • 04
  • 5月

从7.10升级到8.04后,重启、关机时没有进度条,而是黑屏显示一堆字符。直到临断电了才显示一下Ubuntu的画面。

经过一番研究,发现问题大概是电脑有多块网卡并且手动配置了IP地址引起的。

解决方案:
1.到“网络”里取消不用那块网卡的“漫游模式”。
2.到“登录窗口”中“常规”页,点“编辑命令”,将关机命令行中引号内字符剪切出来,点击“应用命令变更”,粘回去,再点击一次“应用命令变更”。相同方法处理一下重启命令。

所有标签:.net Ajax Java javascript Linux map MySQL RSS TD-SCDMA Ubuntu vim web Win7 乱码 基础知识 备份 奥运会 希望泉 性能 缓存 编程